Kad Jemputan Perkahwinan. Kad Jemputan Pernikahan. CahayaKad. Rekaan Retro & Minimalist.

By: latifi amir abdul kadir

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 13-Feb-2007 07:42 Email | Share | Bookmark
CAHAYAKAD - REKAAN MINIMALIST UNTUK KAD JEMPUTAN PERKAHWINAN

MUKADIMAH & PENGENALAN KAD JEMPUTAN CAHAYAKAD

Setiap pasangan pengantin inginkan yang terbaik sahaja untuk majlis perkahwinan mereka. Segala persiapan diatur rapi untuk memeriah hari bersejarah sebagai Raja Sehari. Sejumlah peruntukan telah disediakan untuk tujuan tersebut termasuklah kelengkapan persandingan, andaman, barang hantaran, katering, bunga telur, fotografi dan sebagainya. Persiapan untuk majlis ini tidak akan lengkap sekiranya tidak disertakan dengan kad jemputan perkahwinan.

Kad jemputan adalah salah satu unsur penting di dalam majlis perkahwinan, kerana ia adalah cara paling mudah untuk memberitahu para tetamu tentang majlis perkahwinan tersebut. Di dalam kad tersebut segala data-data tentang majlis perkahwinan akan dihebahkan seperti nama pasangan pengantin, nama tuan rumah, tarikh, tempat, masa, nama-nama al-wakil dan pemangku kerja, aturcara majlis dan juga peta tempat majlis tersebut diadakan. Kad jemputan yang menarik dan berkualiti akan memberikan gambaran dan imej yang baik terhadap majlis perkahwinan yang bakal dilangsungkan. Para tetamu akan merasa dihargai sekiranya bakal pengantin mengutuskan kad jemputan yang menarik dan ia akan membangkitkan keinginan mereka untuk hadir ke majlis tersebut.

Kami di CahayaKad ingin turut serta untuk memeriahkan majlis perkahwinan anda. Oleh kerana itu, kami menawarkan perkhidmatan merekabentuk kad jemputan perkahwinan. Anda akan mendapati bahawa rekaan kad jemputan kami asli dan berkualiti serta mampu dimiliki pada kadar harga yang berpatutan. CahayaKad akan memastikan setiap perbelanjaan yang dikeluarkan oleh pelanggan adalah setimpal dengan kualiti kad yang ditempah.

Untuk memastikan kepuasan dan kebajikan kedua-dua belah pihak iaitu pelanggan dan CahayaKad, dibawah ini adalah beberapa langkah mudah untuk anda menempah kad Jemputan Perkahwinan CahayaKad:

LANGKAH 1. Pelanggan dikehendaki menempah kad jemputan sekurang-kurangnya 2 bulan sebelum tarikh perkahwinan diadakan. 2 minggu diperuntukkan untuk pelanggan menyediakan teks jemputan perkahwinan. CahayaKad akan menyediakan layout (mock-up) untuk rujukan pelanggan. Pelanggan pula dikehendaki memeriksa layout untuk memastikan tiada kesalahan pada ejaan. 2 minggu diperuntukkan untuk cetakan. Pelanggan masih punya masa selama 4 minggu untuk mengutuskan kad jemputan untuk para tetamu undangan.

LANGKAH 2. Kadar minimum tempahan ialah 300 keping kad.

LANGKAH 3. Setelah pelanggan bersetuju untuk menempah kad jemputan CahayaKad, mereka akan diminta untuk mengisi Borang Butiran Majlis Perkahwinan yang akan memberitahu data-data tentang majlis perkahwinan tersebut seperti nama pengantin, nama ibu dan bapa, tarikh, tempat, masa, nama-nama al-wakil dan pemangku kerja dan aturcara majlis.

LANGKAH 4. CahayaKad akan menyediakan Visual dan Artwork kad tersebut mengikut data-data yang telah diberikan. Untuk mengelakkan sebarang kesilapan, kelewatan dan kos yang lebih, pelanggan dinasihati untuk meneliti setiap ejaan terutamanya nama, tempat, tarikh, masa dan lain-lainnya sebelum menandatangani Borang Tempahan.

LANGKAH 5. CahayaKad akan menyediakan Visual dan Artwork kad tersebut mengikut data-data yang telah diberikan. Untuk mengelakkan sebarang kesilapan, kelewatan dan kos yang lebih, pelanggan dinasihati untuk meneliti setiap ejaan terutamanya nama, tempat, tarikh, masa dan lain-lainnya sebelum menandatangani Borang Tempahan.

LANGKAH 6. Borang Tempahan akan diisi oleh pelanggan sebelum proses percetakan dilakukan. Pelanggan akan memberitahu spesifikasi kad yang ingin ditempah seperti kualiti kertas dan kad, rekabentuk, jumlah keping kad, harga dan sebagainya.

LANGKAH 7. 50% daripada kos keseluruhan kad jemputan akan dibayar oleh pelanggan sebagai wang pendahuluan ketika mereka menyerahkan Borang Tempahan kepada CahayaKad.

LANGKAH 8. Baki kos keseluruhan kad jemputan tersebut mestilah dibayar oleh pelanggan semasa penghantaran kad dilakukan.

LANGKAH 9. cahayaKad hanya mengambil tempahan untuk pelanggan di sekitar bandaraya KUCHING sahaja buat masa ini.

LANGKAH 10. Rekaan kad jemputan CahayaKad adalah Hak Cipta Terpelihara dan tidak boleh ditiru tanpa kebenaran bertulis.

Untuk tempahan atau keterangan lanjut sila hubungi Latifi Amir Abdul Kadir di talian (013) 8210 843 atau (082) 255 300. Semoga perkahwinan anda berkekalan hingga ke akhir hayat. Insya-Allah

cahayaKad - rekaan minimalist untuk kad jemputan perkahwinan.LATIFI AMIR
Pereka cahayaKad
Kuching Sarawak
latifiamir@hotmail.com
Tel + (013) 8210 843 / (082) 255 300View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net