Kad Jemputan Perkahwinan. Kad Jemputan Pernikahan. CahayaKad. Rekaan Retro & Minimalist.

By: latifi amir abdul kadir

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 25-Jun-2007 23:50 Email | Share | Bookmark
Kad Jemputan Perkahwinan Eksklusif CahayaKad (2)Rex-Pierre Ridu adalah rakan sepejabat saya ketika kami mula-mula bekerja di sini. Ketika beliau menyuruh saya merekabentuk kad jemputan beliau, saya agak ragu-ragu sedikit kerana saya tahu citarasa beliau terhadap design adalah sangat tinggi. Sebagai seorang arkitek beliau tahu apa yang dia mahu iaitu kad yang sederhana, minimalist tapi unik.

Jadi untuk mendapatkan hasil yang diinginkan, kami mencipta kad ini dengan menggabungkan idea kami berdua. Beliau telah memilih tema fern (paku pakis) untuk kad beliau. Saya menggunakan kesan cetakan timbul (blind embossed) untuk singkatan nama beliau dan isteri beliau Fiona. Kemudian perkataan Wedding Invitation pula dicetak dengan menggunakan cetakan emas (gold hot stamping). Beliau sendiri sanggup terbang ke Kuala Lumpur semata-mata untuk mendapatkan material yang sesuai untuk kad jemputan beliau. Kad yang berwarna krim dan mempunyai tekstur.

Saya sendiri sangat berpuas hati dengan hasil terakhir kad ini. Ketika Rex memperkenalkan saya dengan bapanya Datuk Jacob Ridu, beliau turut menyatakan rasa terima kasihnya kepada saya. Rasa terharu juga dan saya turut mengucapkan terima kasih kepada Rex dan family kerana diberi peluang untuk mencipta kad jemputan beliau. Kad beliau adalah antara portfolio terbaik yang pernah saya hasilkan setakat ini.

Majlis Jamuan Makan Malam Perkahwinan beliau dan isteri telah dilangsungkan dengan meriahnya di Hilton Kuching 27 Disember 2003.


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net