Kad Jemputan Perkahwinan. Kad Jemputan Pernikahan. CahayaKad. Rekaan Retro & Minimalist.

By: latifi amir abdul kadir

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Saturday, 22-Nov-2008 07:12 Email | Share | Bookmark

Salam sejahtera untuk semua,

Seperti yang dijanjikan sebelum ini, saya akan cuba untuk kemaskini lamanweb ini dengan lebih kerap lagi.

Kali saya siarkan rekabentuk kad yang saya cipta pada pertengahan tahun lalu. Saya berjumpa dengan pengantin perempuan, yang saya panggil Cik Izan sebanyak 3 kali sebelum beliau bersetuju dengan rekabentuk yang dicadangkan.

Beliau adalah seorang jurutera di sebuah syarikat di Kuching. Yang paling menarik, beliau tahu apa beliau inginkan untuk kad perkahwinan beliau. Beliau membawa beberapa contoh yang diambil dari majalah. Walaupun permintaan beliau tidak dapat dipenuhi sepenuhnya, tetapi beliau bersetuju dengan rekabentuk yang dicadangkan.Beliau sendiri yang bersusah-payah menghantar email seisi isi kandungan kad ini. Sesuatu yang sangat saya hargai.

Malah perkataan "JALINAN KASIH" itu sendiri adalah tagline yang beliau cipta. Kerana itulah kad ini adalah antara favourite saya selama berkecimpung di dalam bidang rekaan kad ini.Hasil terakhir kad ini menggabungkan kad yang juga berfungsi sebagai sampul. Apabila ia dilipat ia kelihatan seperti sekeping kad yang tertutup. Ia dikemaskan dengan sekeping pelekat (sticker) agar kad ini tertutup rapi.Terima kasih untuk Cik Nurhafizan dan pasangannya, En. Mohd Azizi Asraf, semoga berbahagia selalu hendaknya.

Petua untuk merekabentuk kad:

1. Cuba elakkan daripada menggunakan gambar-gambar pasangan pengantin semasa masih kecil sebagai hiasan di muka depan kad. Gambar-gambar semasa kanak-kanak ini akan membuat kad anda seperti sekeping kad sambutan harijadi sahaja. Kad jemputan perkahwinan adalah sesuatu yang penting. Jika anda masih ingin menggunakan gambar, pasti gambar yang terbaru dan kualitinya amat baik untuk percetakan.LATIFI AMIR
Pereka cahayaKad
Kuching Sarawak
latifiamir@hotmail.com
Tel + (013) 8210 843 / (082) 255 300View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net