Kad Jemputan Perkahwinan. Kad Jemputan Pernikahan. CahayaKad. Rekaan Retro & Minimalist.

By: latifi amir abdul kadir

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 5-Jan-2009 07:28 Email | Share | Bookmark

Salam sejahtera semuanya,

Terlebih dahulu saya mengucapkan Selamat Tahun Baru Hijrah 1430 dan Selamat Tahun Baru 2009. Semoga tahun ini lebih memberi keceriaan kepada kita semua.

Beberapa hari yang lalu, saya membelek koleksi kad-kad yang sudah dicetak untuk dipertontonkan kepada pelanggan saya. Kebetulan saya terjumpa sekeping kad jemputan yang saya cipta pada tahun 1997.

Kad itu sudahpun berusia 12 tahun, namun rekaannya masih sesuai jika dicetak semula kerana rekaannya tidak bermusim. Namun apa yang saya kesalkan kad jemputan ini telah ditiru ciptaannya tanpa kebenaran saya. Pada mula rasa 'terharu' kerana rekaan saya menjadi ikutan. Tetapi lama kelamaan apabila terdapat 2 atau 3 kali kad ini ditiru, rasa marah juga kerana hasil peluh kita ditiru bulat-bulat.
Berbalik kepada rekaan kad ini, ia adalah kepunyaan Hajah Masnoon Tan Sri Datuk Amar Bujang Nor dan pasangannya Shahril. Majlis ini dijalankan serentak dengan adik perempuan beliau iaitu Sophia dan pasangannya Abang Mohammed Reza.

Kad ini dicetak diatas kad jenis Conqueror yang agak tebal. Ia hanya menggunakan satu warna iaitu warna emas di bahagian cover dan isi kandungannya. Warna emas hot stamp juga digunakan untuk bahagian cover untuk menaikkan seri kad ini.

Kad ini diikat dengan riben diatas kehendak pengantin perempuan sendiri.LATIFI AMIR
Pereka cahayaKad
Kuching Sarawak
latifiamir@hotmail.com
Tel + (013) 8210 843 / (082) 255 300View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net