Kad Jemputan Perkahwinan. Kad Jemputan Pernikahan. CahayaKad. Rekaan Retro & Minimalist.

By: latifi amir abdul kadir

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 5-May-2009 12:20 Email | Share | Bookmark
KAD JEMPUTAN CIK NURUL NADIRAH & EN HERMAN / KUNTUMAN KASIHSebelum ini kebanyakan pelanggan CahayaKad hanyalah dari Kuching sahaja. Cik Nurul Nadirah adalah antara pelanggan dari Semenanjung. Saya menerima email dari beliau ketika saya berada di Kuala Lumpur di atas urusan kerja di Putra Jaya pada bulan Disember 2008. Saya bersetuju untuk menerima tempahan beliau kerana sudah tiba masanya saya menerima tempahan dari luar Sarawak.

Cabaran untuk menempah kad secara online adalah "kepercayaan" pelanggan kepada CahayaKad. Saya sendiri memahami kebimbangan Pelanggan terutamanya ketika proses penghantaran Pos Laju dilakukan. Sebenarnya penghantaran melalui Pos Laju adalah selamat. Anda perlu pastikan alamat yang diberi adalah betul dan ada penghuni yang menerima bungkusan tersebut. Jika tidak anda terpaksa mengambilnya di Pejabat Pos Laju yang berhampiran. Penghantaran Pos Laju juga disertakan dengan Nombor Kod Penghantaran. Anda boleh log nombor tersebut untuk mengetahui status penghantaran tersebut. Penghantaran melalui Pos Laju mengambil masa 24-jam dari tarikh penghantaran.

Berbalik kepada rekaan kad tersebut, saya berhubung dengan Cik Nurul Nadirah melalui email dan SMS sahaja. Alhamdullilah beliau bersetuju dengan cadangan kad yang diberikan. Bagi saya pula apabila idea kita dapat diterima, maka makin bersemangat untuk menghasilkan kad yang ada sedikit kelainan.

Beliau menempah sebanyak 1000 keping berserta sampul kad dan sticker. Saya sendiri sangat berpuashati dengan hasilnya. Warna ink keemasan dan warna emas hotstamping amat menyerlah apabila dicetak diatas kertas tebal Artizan Linen 220gm.

Terima Kasih kepada Cik Nurul Nadirah & pasangan. Semoga majlis perkahwinan anda nanti berjalan lancar. Tahniah & Selamat Pengantin Baru!. Terima kasih juga kepada Cik Zarith Sofea Zamir - kerjakahwin.blogspot.com.

Antara gambar-gambar kad tersebut.Poster di pintu masuk ke Ballroom di Majlis Perkahwinan

LATIFI AMIR
Pereka cahayaKad
Kuching Sarawak
latifiamir@hotmail.com
Tel + (013) 8210 843 / (082) 255 300


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net